Guvernul britanic introduce noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19: Carantină de 14 zile pentru persoanele care ajung cu avionul în Regatul Unit

Companiile aeriene din Marea Britanie anunță că guvernul de la Londra le-a notificat cu privire la introducerea unei carantine de 14 zile pentru oricine ajunge în Marea Britanie din orice țară în afară de Republica Irlanda, ca răspuns la pandemia de COVID-19, scrie b1.ro.

Noua restricție trebuie să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni. Reprezentanții Airlines UK au declarat că această politică necesită „un plan de ieșire credibil” și ar trebui revizuită săptămânal. Persoanele care sosesc în Marea Britanie ar trebui să se autoizoleze într-o reședință privată.

Surse guvernamentale și din domeniul aviație au declarat pentru BBC News că această carantină ar însemna că oamenii ar putea fi așteptați să furnizeze o adresă la sosirea la frontieră. Nu este clar cât timp va exista noua restricție de călătorie și dacă rezidenților ne-britanici li se va permite să stea în spații de cazare private închiriate.

„Trebuie să vedem detaliile a ceea ce propun ei”, a declarat Airlines UK, care reprezintă British Airways, EasyJet și alte companii aeriene din Marea Britanie, într-un comunicat. Ministrul britanic al aviației, Kelly Tolhurst, este așteptat să clarifice politica adresată reprezentanților companiei aeriene și aeroporturilor într-o conferință programată duminică dimineață.

Reprezentanții aeroporturilor din Marea Britanie au avertizat că o carantină „nu va avea doar un impact devastator asupra industriei aviației britanice, ci și asupra economiei în sens larg”.

Karen Dee, de la Asociația Operatorilor Aeroporturilor, care reprezintă majoritatea aeroporturilor din Marea Britanie, a declarat că măsura ar trebui să fie aplicată „în mod selectiv”, iar „impactul economic asupra sectoarelor cheie ar trebui să fie atenuat”. Lucrătorii din domenii cheie, cum ar fi șoferii de camioane care transportă mărfuri și persoane care lucrează în industria de transport maritim ar fi scutite de la aceste restricții.

Întrebat despre această măsură de restricție, un purtător de cuvânt al ministerului de interne britanic a declarat: „Nu comentăm scurgerile. Ne concentrăm pe măsuri de protecție a NHS și pentru a salva vieți”.

Noile restricții privind circulația în Marea Britanie au fost anunțate, în ciuda faptului că prim-ministrul Boris Johnson a declara că în sfârșit Regatul „a trecut de apogeul” crizei COVID-19. remierul Johnson a declarat că Marea Britanie a evitat o epidemie „incontrolabilă și catastrofală” care ar fi putut provoca 500.000 de decese.

În Marea Britanie, spre deosebire de celelalte state europene, precum Franța, Spania sau Germania, restricțiile au fost relaxate cu întârziere. Cu toate acestea redeschiderea școlilor primare este luată în calcul de către executivul de la Londra de la 1 iunie.

În general, măsurile restrictive impuse de guvernul de la Londra, nu vor fi ridicate în perioada imediat următoare, ci ajustate noilor condiții ale pandemiei de COVID-19. Guvernul britanic a încurajat șantierele de construcții să se redeschidă și a dispus relaxarea unor activități în aer liber. De asemenea, oameni sunt sfătuiți să își acopere fața cu o mască de protecție în transportul public.


Preluat de la: Publika.md