Greta Thunberg a primit Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, distincţie de un milion de euro. Cui va dona banii

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a primit Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, o nouă distincţie portugheză în valoare de un milion de euro, prin care sunt răsplătite persoanele sau organizaţiile care s-au remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice, potrivit BBC, informează Agerpres. Tânăra activistă a decis să doneze premiul proiectelor caritabile. 

Primii 100.000 de euro vor fi donaţi pentru SOS Amazonia Campaign, iniţiativă ce aparţine mişcării Fridays for Future din Brazilia, care combate coronavirusul în Amazonia, o sumă identică urmând să fie alocată iniţiativei Stop Ecocide Foundation, care urmăreşte să transforme „ecocidul” (genocidul ecologic) într-o crimă recunoscută internaţional.

Preşedintele juriului premiant şi fost preşedinte al Portugaliei, Jorge Sampaio, a numit-o pe tânără drept „una dintre cele mai remarcabile figuri ale zilelor noastre” pentru capacitatea ei de a mobiliza generaţiile tinere în sprijinul acţiunilor pentru combaterea schimbărilor climatice.


Preluat de la: Publika.md