Grecia începe o nouă etapă a relaxării restricţiilor

Grecia trece începând de luni la următoarea etapă a relaxării graduale a măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus, odată cu revenirea la cursuri a elevilor care-şi pregătesc bacalaureatul şi cu redeschiderea a mii de magazine.

Până în prezent Grecia a fost una dintre ţările europene care au reuşit cel mai bine să oprească extinderea epidemiei, înregistrând de la începutul acesteia 2.716 de îmbolnăviri de COVID-19 şi 151 de decese, după ce a luat prompt măsuri preventive, printre care limitarea drastică a deplasărilor, atât interne şi în interiorul localităţilor, cât şi cele internaţionale.

Circa 25% dintre afacerile a căror activitate a fost suspendată cu şapte săptămâni în urmă îşi reiau activitatea, astfel că aproximativ 156.000 de angajaţi revin la lucru, în această etapă reluându-şi activitatea magazinele specializate (mobilă, textile, cosmetică etc), dar cu respectarea unor măsuri preventive, mai ales limitarea numărului de persoane care au acces în interior, scrie agerpres.ro.

În licee, elevii care-şi pregătesc bacalaureatul vor fi împărţiţi în grupe de maxim 15 şi vor fi aşezaţi în clase la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ei.

De luni se reiau şi primele transporturi între insulele greceşti şi între acestea şi partea continentală a Greciei, dar deocamdată vor putea călători numai angajaţii companiilor care s-au redeschis şi elevii care îşi reiau cursurile. Ceilalţi cetăţeni se vor putea deplasa numai în interiorul regiunii administrative unde-şi au reşedinţa, călătoriile fără restricţii pe tot cuprinsul părţii continentale a ţării urmând să fie permise din 18 mai, iar din 1 iunie şi în insule, unde multe familii depind economic de sezonul estival.


Preluat de la: Publika.md