Grădiniţele RĂMÂN ÎNCHISE şi după 1 august. PRECIZĂRILE făcute de premierul Ion Chicu

Situaţia privind COVID-19 rămâne a fi gravă în ţara noastră, astfel că grădiniţele nu vor fi deschise de la 1 august. Declaraţia a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” la postul public de televiziune.

„Starea de urgenţă în sănătate va fi prelungită, cel puţin asta spun colegii după ce am avut o discuţie preventivă. Nu vom putea redeschide grădiniţele de la 1 august, deja este clar, dar pregătim terenul pentru 1 septembrie, ca să redeschidem şi grădiniţele şi şcolile. Lucrăm asupra schemelor de organizare a procesului educațional în școli, mă refer la cele şapte scenarii anunţate de Ministerul Educaţiei. Pndemia nu a plecat nicăieri şi trebuie să întreprindem în continuare măsuri”, a precizat premierul.

Totodată, Ion Chicu a declarat că moldovenii nu au devenit mai responsabili și continuă să încalce regulile de protecţie anti COVID-19.

„Pandemie nu bate în retragere. Chiar dacă față de mijlocul lunii iunie când am avut aproape 500 de cazuri pe zi, acum avem o scădere de 40 la sută față de perioada aceea, pentru noi deloc nu este un motiv de optimism mare. Această scădere mare credem că este o scădere temporară și nu este exclus că iarăși trendul se va inversa”, a menţionat şeful cabinetului de miniştri.

Ion Chicu a mai declarat că, ieri, la Centrul COVID de la Moldexpo a fost deschis încă un pavilion pentru persoanele infectate cu coronavirus.

PUBLIKA.MD aminteşte că instituţiile de învăţământ din ţară şi-au sistat activitatea în 11 martie, din cauza pandemiei. Recent, premierul Ion Chicu a declarat că grădiniţele vor rămâne închise cel puţin până în data de 1 august.

De la începutul pandemiei, în ţara noastră, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 22 105. Totodată, 15 174 de pacienţi s-au vindecat de COVID-19, iar 719 au pierdut lupta cu virusul periculos.


Preluat de la: Publika.md