Google: Reclamele care consumă prea multe resurse vor fi blocate în Chrome

Google a anunţat că, începând cu luna august, reclamele care consumă prea multe resurse vor fi blocate în Chrome.

Consumul de resurse este unul din motivele principale pentru care utilizatorii aleg să folosească extensii pentru blocarea reclamelor, iar Google încearcă să limiteze acest stigmat pentru ca utilizatorii să să fie mai dispuşi să accepte afişarea reclamelor. În acest sens, browser-ul Google Chrome va bloca reclamele prinse că realizează un consum mare de resurse începând cu luna august a acestui an.

De regulă, reclamele care consumă multe resurse fie sunt optimizate prost, fie minează monede virtuale. Motivele principale pentru care Google le va bloca sunt consumul bateriei pe dispozitivele mobile, stresul pus pe reţelele mobile şi automat faptul că generează costuri materiale pentru utilizatori şi companiile de telecomunicaţii.

Google va activa trei bariere în funcţie de care va stabili care sunt reclamele ce abuzează de resursele dispozitivelor.

Astfel, vor fi blocate reclamele care îndeplinesc una din următoarele trei condiţii:

Au nevoie de mai mult de 4MB pentru a funcţiona;

Folosesc procesorul mai mult de 15 secunde într-un interval de 30 de secunde;

Folosesc procesorul în total mai mult de 60 de secunde.

Compania americană spune că, din analizele sale, doar 0,3% din toate reclamele consumă atât de multe resurse încât vor ajunge să fie blocate de Chrome.

Însă, aceste reclame, pentru care Google nu oferă o cifră absolută, consumă 26% din traficul făcut şi 28% din procesorul folosit de absolut toate reclamele.

În alte cuvinte, din august, consumul de resurse realizat de reclamele încărcate în Chrome la nivel global va scădea cu peste un sfert prin blocarea a 0,3% dintre acestea, scrie adevarul.ro.


Preluat de la: Publika.md