Golful profesionist a revenit după mai mult de două luni de pauză. Patru jucători au participat la un turneu în Florida

Golful profesionist a revenit după mai mult de două luni de pauză. Patru jucători au participat la primul turneul oficial, desfăşurat la un club din statul american Florida, obiectivul principal fiind strângerea de fonduri în lupta cu coronavirusul.

Liderul mondial Rory McIlroy a jucat în pereche cu Dustin Johnson, iar cei doi au învins echipa formată din Rickie Fowler şi Matthew Wolf. Învingătorii au obţinut un premiu de un milion 850 de mii de dolari şi au donat aceşti bani unui fond al asistentelor medicale din SUA. Totodată, Fowler şi Wolf s-au ales cu un milion 150 de mii de dolari, care vor ajunge la un centru pentru controlul şi prevenirea bolilor.

„Sunt foarte fericit. A fost o zi grozavă. Am jucat cu DJ, Matthew, Rickie. Cu toţii am participat la turneu pentru o cauză nobilă. E minunat. E plăcut să revii pe terenul de golf, să revii la normalitate”, a spus jucătorul de golf Irlanda de Nord, Rory Mcilroy.

„E o plăcere să fac parte dintr-un eveniment superb ca ăsta, o plăcere să joc golf. A fost o concurenţă acerbă între noi şi a fost distractiv”, a menționat jucătorul de golf SUA, Dustin Johnson.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a salutat desfăşurarea turneului.

„Dorim revenirea sportului. Ne este dor de sport. Avem nevoie de sport pentru o stare psihologică mai bună a ţării noastre”, a declarat preşedintele SUA, Donald Trump.

În timpul turneului, jucătorii au respectat regulile de distanţare socială şi şi-au dus singuri genţile cu echipamentul sportiv, deoarece nu au putut dispune de serviciile unor caddie.


Preluat de la: Publika.md