Gligor despre prietenia dintre Stoianoglo și Platon: nu-i deloc o coincidență

 

Atunci când procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo face amicități cu Veaceslav Platon, care a aplicat scheme internaționale de spălare de bani fără precedent, nu putem vorbi despre o coincidență. De această părere este expertul și avocatul Ștefan Gligor.

Gligor s-a referit la declarațiile lui Alexandr Stoianoglo că Veaceslav Platon pregătește proiecte de cereri de chemare în judecată pentru Banca Națională a Republicii Moldova. “Este foarte serios. Când un om care este acuzat că pe parcursul unui mandat a procurorului general 13 judecători care au dat hotărâri în baza cărora s-au scos miliarde, cu buna cunoaștere a BNM, a CNA, a Procuraturii Generale, a procuraturilor specializate, a Centrului cu Privire la combaterea spălării banilor, a Consiliului Superior a Magistraturii din 2012, a președintelui Republicii Moldova… Asta nu este o coincidență. Asta este o operațiune sistemică cu implicarea actorilor politici, organelor de supraveghere, și când domnul procuror general, iar eu deloc nu-l cred pe domnul Stoianoglo de om incompetent sau prost, el știe ce a făcut Veaceslav Platon”, a declarat Gligor aseară, la emisiunea “Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui Gligor, în condițiile în care Stoianoglo își permite să-l utilizeze pe Platon ca expert de bază, iar Platon iese și vorbește în numele procuraturii pe un șir de dosare care comportă importanță de securitate națională, și după care face comunicat de 2 bani, de o propoziție, asta nu-i procuratură generală.

Referindu-se la conferința de presă organizată de procurorul general la sfârșitul anului, când s-a plâns de presiuni politice, Gligor s-a întrebat dacă nu cumva procurorul general simte, de fapt, presiunea societății. “Nu am înțeles nimic din ieșirea domnului Stoianoglo. A trecut un an, rezultate nu-s. Dumnealui iese, se plânge că are presiuni politice. O majoritate parlamentară care real ar putea face presiune politică pe dumnealui nu există, acei care ar putea crea majoritatea parlamentară și pune pe el și pune pe el presiuni politice sunt fericiți de activitatea lui. Presiunea societății poate există. Poate asta simte”, a menționat Gligor.

Reamintim, opinia publică a fost scandalizată de ieșirea procurorului general în conferința de presă de la sfârșitul lunii decembrie, inclusiv alături de un avocat apropiat lui Veaceslav Platon, când s-a plâns de presiuni politice, fără însă a da nume.
 


Preluat de la: Timpul.md