Germania: Peste 18.000 de persoane au ieșit pe străzi pentru a protesta față de măsurile anti-COVID

Peste 18.000 de persoane participă, sâmbătă, la o manifestație împotriva măsurilor anti-COVID în Berlin, scrie BBC, citând poliția germană. Un protestatar a fost arestat în urma unei confruntări cu oamenii legii, scrie digi24.ro.

#Berlin2908 ????: Almost 18,000 people have gathered in Berlin to protest the German government’s coronavirus measures, @dpa reports, according to police estimates.

There is still an influx of people expected at a planned protest march through the city. pic.twitter.com/39xF72inWA

La evenimentul numit ”Sărbătoarea libertăţii şi păcii”, unde sunt așteptate peste 20.000 de persoane, au fost observate steaguri cu simboluri naziste, potrivit presei locale.

Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activiştii au făcut apel la următorii lor de pe reţelele de socializare din Europa să se înarmeze şi să se adune la Berlin.

Până acum Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut cetăţenilor să menţină garda sus împotriva virusului. „Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios”, a spus ea.


Preluat de la: Publika.md