Germania: Cinci oameni, printre care și un copil de 2 ani, au fost răniți după ce un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de pietoni

Incident grav într-o localitate în apropiere de Munchen. Cinci persoane au fost rănite după ce un bărbat aflat la volanul unei maşini a intrat într-un grup de pietoni. Printre răniți se află și prietena șoferului, a anunţat poliţia germană.

În această fază, ancheta sugerează că a fost vorba de un act deliberat, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei, citată miercuri de dpa, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc la Poecking, în apropiere de locuinţa prietenei şoferului, o tânără de 23 de ani.

Victimele, patru adulţi şi un copil de doi ani, au fost internate în spital, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că adulţii au suferit răni uşoare şi moderate, iar copilul nu a fost rănit fizic, dar este în stare de şoc.

Nu se ştie deocamdată dacă există vreo legătură între celelalte persoane rănite şi şoferul autoturismului.

„A fost un noroc că nu au existat răniţi grav sau decese”, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Declaraţia unui martor indică faptul că a fost vorba de un act deliberat şi incidentul este tratat ca posibilă tentativă de omucidere.

Experţii încearcă de asemenea să stabilească viteza cu care conducea şoferul în momentul în care i-a lovit pe pietoni.

Acesta, un cetăţean german de 43 de ani, domiciliat în Munchen, a fugit de la locul faptei, dar a intrat cu maşina într-un copac, suferind la rândul lui răni moderate şi fiind internat la spital. El urmează să fie interogat de poliţie.


Preluat de la: Publika.md