Germania atenţionează: Mutațiile coronavirusului ar putea agrava situaţia din toată lumea. Soluția este vaccinarea

Directorul institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, s-a arătat îngrijorat de posibilul impact pe care l-ar putea avea asupra Germaniei noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2. Situaţia s-ar putea înrăutăţi în Germania, unde joi s-a înregistrat un nou record de decese, 1.244, avertizează el. Pandemia va fi ținută sub control anul acesta un dacă un număr cât mai mare de oameni se vor vaccina, a adăugat Wieler, scrie digi24.ro.

Datele disponibile până în prezent nu sugerează că mutaţia britanică s-a răspândit masiv în rândul populaţiei germane, fiind deocamdată confirmate numai 16 cazuri, din care 15 legate de călătorii în Marea Britanie. Acestora se adaugă alte patru cazuri cu mutaţia coronavirusului descoperită în Africa de Sud, de asemenea legate de călătorii în această ţară.

Dar virusul evoluează şi „aceasta nu va fi ultima mutaţie’”, mai spune directorul institutului Robert Koch, referindu-se şi la o altă nouă mutaţie a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată în Brazilia. El a îndemnat populaţia să respecte măsurile preventive şi să renunţe la călătoriile neesenţiale, pentru că mobilitatea amplifică răspândirea virusului.

Totuşi, oficialul german estimează că până la sfârşitul acestui an în Germania pandemia va putea fi ținută sub control cu ajutorul vaccinării, cu condiţia ca un număr cât mai mare de oameni să accepte vaccinarea.

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit prelungirea restricţiilor antiepidemice şi înăsprirea unora dintre ele, cum este cea care priveşte reuniunile private, limitate pentru fiecare spaţiu locativ la o singură persoană din afara acestuia. Rămân închise instituţiile de învăţâmânt, cu unele excepţii, magazinele neesenţiale și restaurantele şi sunt suspendate activităţile culturale şi recreative. În zonele în care în ultimele şapte zile au fost confirmate 200 de cazuri la 100.000 de locuitori, deplasarea oamenilor este limitată la o rază de 15 kilometri de domiciliul lor.


Preluat de la: Publika.md