Germania a relaxat regulile de acordare a cetățeniei

Despre acest lucru a relatat „Adevărul European” cu referire la DW.

Amendamentele la legea privind cetățenia au fost susținute de 382 de deputați germani din partidele coaliției guvernamentale, cărora li s-au opus partidele conservatoare de opoziție, creștin-democrații (CDU) și Uniunea Creștin-Socială (CSU), precum și formațiunea de extremă dreapta „Alternativa pentru Germania”.

În conformitate cu noua lege, străinii vor putea depune cerere pentru pașaportul german după cinci, nu opt ani de ședere în Germania. În cazul în care solicitanții „s-au integrat excepțional de bine” în Germania, naturalizarea este posibilă după trei ani.

În același timp, naturalizarea în RFG va fi îngreunată pentru persoanele care nu se pot întreține singure sau care nu susțin „ordinea de bază liberă și democratică din Germania”.

Guvernul federal, care a inițiat aceste modificări, speră astfel să facă RFG mai atractivă pentru forța de muncă străină. Legea va permite, de asemenea, ca zeci de mii de persoane din Turcia, dintre care mulți sînt imigranți din a treia generație, să devină cetățeni și alegători.

Membrii conservatori și de extremă-dreapta din Bundestag s-au opus noilor reguli, cerînd „să fie păstrată valoarea cetățeniei germane” și să nu fie facilitată migrația necontrolată.

În același timp, cu o zi înainte Bundestagul a adoptat o lege care facilitează deportarea migranților cărora le-a fost refuzat azilul.


Preluat de la: Noi.md