George W. Bush l-a felicitat pe Joe Biden: Și-a câștigat șansa de a conduce și unifica țara

Fostul preşedinte republican al SUA George W. Bush l-a felicitat pe democratul Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Bush a anunţat că a discutat cu Biden şi a declarat într-un comunicat că americanii pot avea încredere că scrutinul a fostfundamental corect, că integritatea acestuia va fi confirmată şi că rezultatul este clar.

„Tocmai am vorbit cu președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden. L-am felicitat călduros și i-am mulțumit pentru mesajul patriotic pe care l-a transmis aseară. Am sunat-o și pe Kamala Harris pentru a o felicita pentru alegerea sa istorică în funcția de vicepreședinție. Deși avem opțiuni politice diferite, știu că Joe Biden este un om bun, care și-a câștigat șansa de a conduce și unifica țara”, a spus Bush, citat de NBC.

„Faptul că atât de mulți dintre concetățenii noștri au participat la aceste alegeri este un semn pozitiv al sănătății democrației noastre și o dovadă a puterii ei. Indiferent de modul în care ați votat, votul dvs. a contat”, a adăugat el.

Bush a mai spus că preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, care nu recunoaşte valabilitatea rezultatului anunţat de presă, aere dreptul să ceară renumărări ale voturilor şi să continue demersurile juridice de contestare a victoriei lui Biden.


Preluat de la: Publika.md