George Simion (AUR), mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Pe cine mai reprezintă azi Parlamentul de la Chișinău? Fraților, ieșiți la vot pentru a fi reprezentați în Parlamentul României

 

Liderul unionist George Simion, copreședinte al celei mai tinere formațiuni politice din România, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova care au cetățenie română să meargă la votul pentru alegerile parlamentare din Țară încă de sâmbătă. Potrivit lui Simion, acesta va fi un semnal pentru România că Republica Moldova nu doar că urmărește cu interes ce se întâmplă la București, ci și că dorește ca vocea ei să fie auzită din cel mai important for al țării, în Parlament.

„Vedem ce s-a întâmplat în Parlamentul de la Chișinău, pe cine reprezintă azi deputații Republicii Moldova? Pe cetățeni cu siguranță nu. Dar cetățenii Republicii Moldova pot fi reprezentați în Parlamentul României, așa cum este firesc. Frații mei, ieșiți la vot sâmbătă și duminică! Numai împreună putem face dreptate pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, în ciuda lor!”, a declarat George Simion, candidat la alegerile parlamentare.

Boris Volosatîi, directorul Liceului român-francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, este candidatul AUR la alegerile parlamentare din România, pe circumscripția români din afara granițelor.

„Drumul spre Europa merge prin București, iar cei care astăzi spun că unirea e un lucru bun, dar nu este acum timpul, trișează sau nu spun adevărul. Există un singură răspuns la toate problemele Republicii Moldova și ale românilor de pretutindeni: reunirea țării”, susține candidatul AUR.

„Eu votez schimbarea, votez un partid tânăr, pentru tineri și pentru schimbare. Eu votez AUR, votez ziua de mâine și vă chem să nu stați acasă, ci să votați. Sunt dintr-o generație care rămâne datoare celor din urma noastră și trebuie să mergem până la capăt cu adevărul istoric și geografic. Sunt cu AUR pentru că este pentru realizarea acestui adevăr istoric și geografic, reunirea țării, mesajele și idealurile noastre coincid și nu pot fi în altă parte decât în AUR”, a mai spus acesta.

AUR s-a lansat în urmă cu un an, de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, și a fost constituit în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion.

AUR este cel mai popular partid de pe rețelele de socializare, pe Facebook înregistrând de patru ori mai multe interacțiuni decât pagina președintelui Klaus Iohannis sau a lui Victor Ponta.

Cel mai tânăr partid din România se bazează pe patru piloni principali: familia, națiunea, credința și libertatea.

Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile parlamentare din România, în intervalul 07,00-21,00. Din cele 30 de secții, 8 vor funcționa în municipiul Chișinău, dintre care una la Durlești, 17 în zona de centru, 9 la nordul R. Moldova și 4 la sud. În acest an, nu va fi deschisă secția de votare din cadrul Ambasadei României, în schimb alegătorii vor putea merge la liceul român-francez „Gheorghe Asachi” din apropiere.

DOCUMENTELE CU CARE CETĂȚENII ROMÂNI CU DOMICILIUL SAU REȘEDINȚA ÎN STRĂINĂTATE POT VOTA SUNT:

a) Dacă aveți domiciliul în R. Moldova, puteți vota la orice secție organizată în R. Moldova în baza următoarelor acte de identitate:
1. pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;
2. pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;
3. pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

b) Dacă aveți reședința în R. Moldova, puteți vota la orice secție organizată în R. Moldova în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:
1. cartea de identitate;
2. cartea electronică de identitate;
3. cartea de identitate provizorie;
4. buletinul de identitate;
5. pașaportul diplomatic;
6. pașaportul diplomatic electronic;
7. pașaportul de serviciu;
8. pașaportul de serviciu electronic;
9. pașaportul simplu;
10. pașaportul simplu electronic;
11. pașaportul simplu temporar.

Actul de identitate trebuie însoțit și de un document oficial emis de autoritățile din Republica Moldova privind stabilirea reședinței în Republica Moldova.

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie