(galerie foto) Renumiți compozitori, interpreți, actori și arhitecți, pe scena Palatului Republicii: Au primit titlul de Cetățean de Onoare al mun. Chișinău

„În ajunul Zilei Naționale a Culturii, marcată la 15 ianuarie, am onorat și mulțumit oamenilor din domeniul cultural.

Totodată, oamenilor de cultură din capitală care au primit titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea, prosperarea și creșterea imaginii orașului, le-a fost înmânată diploma și panglica.

Este vorba despre compozitorul Gheorghe Mustea; actorul și regizorul Vitalie Rusu, istoricul și cercetătorul Andrei Eșanu, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei; arhitectul Albina Kiricenco, unul dintre autorii clădirii Circului din Chișinău; regizorul Lidia Panfil, Maestru în Artă, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii.

Alte 3 personalități care au lipsit din anumite motive, urmează să primească distincțiile și anume artistul plastic Alexei Sainciuc, instrumentiștii Vitalie și Vasile Advahov, fondatorii Orchestrei de muzică populară a fraților Advahov.

Aceste persoane reprezintă modele de excelență, de dăruire și talent, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturală a Chișinăului și Republicii Moldova, iar realizările lor vor rămâne o parte inestimabilă a istoriei noastre locale.

Ne mândrim cu fiecare personalitate din domeniul culturii.

Avem oameni foarte talentați, oameni care sunt ambasadorii culturii.

Recunosc, chiar dacă încercăm să fim mai buni, noi, cei din administrații, încă avem foarte multe restanțe în acest sens.

Aici, acasă, sau departe peste hotarele țării, nu întotdeauna, cu mare regret, ne ridicăm la nivelul așteptăriilor.

Aș dori ca exemplele culturale pozitive să le multiplicăm în capitală, astfel să susținem și să promovăm valorile noastre adevărate, de la cei mici până la cei mari.

Mulțumesc tuturor oamenilor de cultură din Republica Moldova pentru tot ceea ce fac, pentru dăinuirea neamul nostru”, a scris primarul capitalei, Ion Ceban, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.


Preluat de la: Unimedia.info