Furtună recunoaşte că a greşit. Şi-a prezentat scuze pentru declaraţiile scandaloase despre decesele provocate de COVID

Șeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, și-a cerut scuze pentru declarația scandaloasă făcută ieri în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, precum că „COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. Potrivit şefului ANSP, termenul de „povară” a fost folosit în sens medical, nu social. 

„Nu e prima dată când termenul de povară pentru COVID este utilizat, inclusiv de mine. Vreau să vin cu empatie pentru persoanele care nu au înțeles mesajul meu. Îmi prezint scuzele mele. Din punct de vedere medical consider că este un termen corect. În toată activitatea am fost alături de suferințele oamenilor. Sunt un om viu și sufăr și eu. Scopul meu de astăzi este să prezint încă odată scuzele mele pentru sintagma care a fost înțeleasă eronat, cea de povoară”, a declarat Furtună, într-un briefing de presă.

În briefingul de presă, Nicolae Furtună nu a venit cu nicio reacţie la criticile venite din partea mai multor politicieni şi a îndemnurilor acestoar de a-şi da demisia după declaraţiile scandaloase făcute aseară la TVR Moldova.

 


Preluat de la: Publika.md