Francezii nu vor putea participa la parada militară de pe 14 iulie. Ceremonia de Ziua Franței va avea loc în condiții speciale

Publicul francez nu va putea participa, anul acesta, la parada militară organizată pe 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Tradiționala ceremonie de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris va fi înlocuită cu un eveniment ce va avea loc în Place de la Concorde, pentru a respecta măsurile impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

Ceremonia militară va aduce un omagiu cadrelor medicale și va cuprinde „un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare, a precizat joi preşedinţia franceză într-un comunicat de presă.

Președinția menţionează că, deocamdată, nu este prevăzut ca evenimentul să fie deschis marelui public, dar „situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie”, dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Evenimentul va include o paradă aeriană și „va onora participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”.

„Va aduce totodată un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului”, mai arată comunicatul, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md