Fracțiunea parlamentară a Partidului "ȘOR" va insista ca statul să acorde lunar fiecărui cetățean minimum 2.000 de lei

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va insista ca statul să acorde lunar fiecărui cetățean un venit minim garantat de 2.000 de lei. Declaraţia a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a formaţiunii, Violeta Ivanov. Deputatul a menționat că Partidul „ȘOR” promovează această idee de doi ani, însă unii politicieni o prezintă ca pe o noutate.

„Am văzut astăzi că cineva încearcă să examineze programa Partidului politic „ȘOR” şi acele iniţiative, care erau puse în program încă din 2019. Unde venim cu propuneri ca statul să asigure pentru cetăţean un venit minim garantat care să nu fie mai mic de minimumul de existenţă. Astăzi l-am auzit ca ceva know-how”, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”.

Violeta Ivanov a mai menţionat că formațiunea parlamentară va insista în continuare pe adoptarea acestei iniţiative care e aplicată în mai multe țări occidentale și despre asta se vorbește deschis și la nivelul Comisiei Europene. Un argument în favoarea acordării venitului minim garantat este și situaţia din perioada carantinei stricte când acordarea de către stat a unei sume pentru fiecare cetățean era extrem de necesară. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă, numeroase întreprinderi mici și mijlocii au dat faliment, iar statul i-a lăsat în voia sorții, susţine deputatul.


Preluat de la: Publika.md