(foto/video) CNA confirmă: Șeful Biroului Vamal Nord, împreună cu alți 5 vameși, reținuți. Ar fi luat mită grasă de la transportatorii de mărfuri

 „Potrivit probelor administrate de CNA, s-a constatat că bănuiții ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la persoane fizice și persoane juridice pentru urgentarea sau eludarea unor proceduri vamale, materializate prin favorizarea celor din urmă la introducerea sau tranzitarea bunurilor pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, contrar prevederilor legii. Astfel, în cadrul investigațiilor efectuate de CNA s-a documentat pretinderea și acceptarea de către bănuiți de la persoanele care introduceau marfă prin posturile vamale a unor remunerații ilicite ce variau între 1,5 mii de euro și 9 mii de euro.

Astăzi, au avut loc 21 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilelor funcționarilor vamali din cadrul Biroului Vamal „Nord”, implicați în schema infracțională. 

Cercetările pe caz sunt în desfășurare sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău. Vom reveni cu detalii.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții CNA. 

 

 

 

 Astăzi, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) e-au efectuat percheziții la Biroul Vamal Nord, într-un dosar de corupție, iar unele surse scriau că șeful Biroului, Nicolae Mazanca, ar fi fost reținut pentru 72 de ore.


Preluat de la: Unimedia.info