(foto) „Am plătit peste 300.000 euro și nu e finalul”: În ce stare este Cristi Staver, motociclistul accidentat grav vara trecută, după mai multe operații în Turcia

„Suntem după operație acum, operația a decurs cu brio, cel puțin nu a fost cu complicații în timpul acesteia. Operația a durat cam 8 ore și un pic, i s-a scos o parte din os și s-a pus implant în loc, dar situația rămâne neschimbată, simțitul nu a revenit, nervul a stat 10 luni prins între oasele fărâmate, dar oricum scopul operației era de a îndrepta gâtul cât se poate de bine și medicii au făcut tot posibilul. Nu știm care este rezultatul, abia de putem să îl întoarcem pe o parte pentru pansamente. Deja cu timpul o să vedem rezultatul”, a relatat, pentru UNIMEDIA, Cătălina Volentir. 

Tânăra mărturisește că toată familia lui Crisian se implică la maxim, pentru a ajuta financiar, iar suma cheltuită până acum este una enormă: „În principiu Cristian avea o sumă bună de bani, el lucra mult înainte de accident. Ce s-a strins de la oameni demult s-a terminat, dar fratele lui Cristian lucrează zi și noapte, tatăl lui a plecat la muncă peste hotare. Foarte foarte mulți bani s-au cheltuit, cu această operație sunt peste 300.000-330.000€”.

Cătălina Volentir este gata să lupte până la sfârșit, alături de familia lui Cristian, pentru a-l pune pe picioare sau măcar într-un scaun cu rotile:  „Cât va dura chiar nu știm, abia se începe reabilitarea, avem fizioterapeutul ce vine zi de zi și e contra cost, un medic neurolog-osteopat la fel contra cost, specialiști care se ocupă de funcționarea mai bună a plămânilor, specialist pe trahiostomă și toți sunt din afara spitalului și trebuie plătiți lunar. Asta în afară de spitalizare și medicamente (ne aflăm la un spital privat). Cheltuielile sunt enorme, dar nu putem lăsa mâinile în jos. Vom face toți tot ce-i posibil, ca el sa fie măcar într-un scaun cu rotile. 

Cristian urmează să treacă într-un spital specializat pe reabilitare după o perioadă: „Sperăm că asta va fi ultima operație, așa ne-au spus medicii. Sperăm ca toate implanturile se vor „acomoda””.

Recent, Cristian și Cătălina au primit în vizită oaspeți: „Au fost doar pe o zi, să aducă bani. În continuare suntem noi 2 și luptăm cum putem, am cam obosit ambii, atâtea nopți nedormite și atâta chin…”

Sîmbătă, Cristian și-a sărbătorit ziua de naștere. Cătălina i-a fost alături, l-a bucurat cu un tort și a împărtășit online momentul. „La mulți ani Iubi. Împreună am învățat ce-i asta om puternic, am învățat răbdarea și că, de fapt, fericirea este în lucruri foarte mici! Zic eu că este o realizare foarte mare până la 28 de ani. Am devenit un tot întreg, uneori prin suferință și durere, alteori prin fericire și iubire! Ești un exemplu. Te iubesc”, a scris tânăra.

 

 

 

Mai jos găsiți datele pentru transfer, în cazul în care doriți să-l ajutați pe Cristian:

@Paypal CristianStaver 

Card Victoriabank
4779180004109642 Volentir Cătălina

Cristian se pregătea de propria nuntă, avea planuri mari de viitor, dar un moment tragic l-a trimis pe patul de spital, într-o stare foarte gravă. Tânărul de 27 de ani a fost accidentat grav în Chișinău, la începutul lunii iulie, în timp ce se deplasa cu motocicleta. Mama lui Cristi, dar și logodnica și mătușa acestuia, au povestit, într-un interviu pentru Adrian Prodan, cum s-a produs accidentul, cum s-a agravat starea băiatului, după o operație, ce le spuneau medicii din Moldova, dar și de ce sumă ar fi nevoie pentru a-l trata în altă țară, unde doctorii îi dau mai multe șanse că se va reabilita.

La sfârșitul lunii august 2023, Cristian Staver a fost transportat cu avionul în Ankara, Turcia, unde are parte de tratament medical. Logodnica acestuia, Cătălina Volentir, a relatat de ce rudele băiatului au renunțat la ideea de a-l duce în Germania, așa cum planificau inițial. În Turcia, medicii i-au promis lui Cristi că îl vor pune pe picioare în trei luni, dar procesul durează mult mai mult.


Preluat de la: Unimedia.info