Fotbalul moldovenesc se întoarce la viaţă. Echipele au dreptul să se pregătească în aer liber

Fotbalul moldovenesc începe să revine la normal după mai bine bine de două luni de pauză cauzată de pandemia de coronavirus. După echipa naţională, iată că şi cluburile au primit dreptul de a relua antrenamentele în aer liber. Echipele vor avea posibilitatea să înceapă procesul de pregătire, începând cu 1 iunie. O asemenea decizie a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Noua ediţie a campionatului național al Republicii Moldova trebuia să înceapă în luna martie, în toate eșaloanele valorice, însă debutul competiţiilor a fost amânat.

„Cea mai pozitivă veste din această primăvară! Desigur, părerea noastră a fost că trebuia mai înainte să reîncepem procesul de antrenamente, fiindcă noi suntem supuşi mai puţin la pericolul de a ne infecta, facem antrenamente la aer liber”, a spus Ojog.

„Suntem nespus de bucuroşi! Am aşteptat această noutate zi de zi. După ce s-a terminat starea de urgenţă, începând de 15 mai, fiecare zi eram în aşteptarea acestei decizii”, a menționat Osipenco.

Totuşi, echipele trebuie să respecte niște reguli stabilite de autorităţi.

„Vor fi dezinfectante, fotbaliştii vor veni cu maşinile proprii la antrenamente. Autocarul de care dispunem va fi, de asemenea, dezinfectat, pe un singur scaun va fi un singur fotbalist”, a afirmat Ojog.

Potrivit antrenorilor, cea mai mare problemă la moment este condiţia fizică a jucătorilor.

„Starea fizică lasă de dorit. Important este corect – încă odată repet, corect – să începi procesul de antrenament, de a doza corect antrenamentele. Sunt mai multe consecinţe aici”, a comunicat Osipenco.

Deocamdată nu se ştie când va debuta noua stagiune fotbalistică în Republica Moldova. În prima divizie valorică vor juca 10 echipe. FC Sheriff Tiraspol, Sfîntul Gheorghe Suruceni, Petrocub-Hîncești, Dinamo-Auto Tiraspol şi Speranța Nisporeni dispun de licenţa UEFA, ce permite participarea în cupele europene.

Deocamdată, forul național de fotbal nu le-a acordat această licenţă grupărilor Milsami Orhei, Zimbru Chişinău şi Codru Lozova.


Preluat de la: Publika.md