Fostul șef de campanie al lui Trump, reținut de poliție și dus la spital după ce ar fi amenințat că își face rău

Fostul manager de campanie al lui Donald Trump, Brad Parscale, schimbat din funcție în iulie, cu doar patru luni înainte de alegeri, a fost reținut duminică seara de poliția din Fort Lauderdale, după ce ar fi amenințat că-și face rău în timp ce se afla la domiciliul său din Florida, relatează ABC News.

Soția lui Parscale a sunat la 911 și a anunțat că soțul ei este înarmat, are acces în casă la mai multe arme de foc și amenință că își face rău. Poliția s-a deplasat la fața locului și a constatat că Parscale era singur în casă. A fost reținut, fără să fi opus rezistență și dus la un centru medical, informează digi24.ro.

Parscale, considerat un „guru” în materie de date și analize digitale, era șeful de campanie al lui Trump de la începutul anului 2018. După un miting ratat în Oklahoma al președintelui Trump, în iunie, Parscale pare să fi fost socotit vinovat de eșec și a fost schimbat din funcție. A devenit simplu consilier de campanie, fiind înlocuit cu Bill Stepien, un mai vechi colaborator al lui Donald Trump, care l-a propulsat la Casa Albă în 2016.

În replică la incidentul de duminică seara, tabăra lui Trump a pus vina pe stresul și atacurile din partea adversarilor politici: „Brad Parscale este un membru al familiei noastre și îl iubim cu toții. Suntem gata să îl sprijinim pe el și pe familia lui în orice mod posibil. Atacurile la persoană, dezgustătoare, din partea democraților și a așa-zișilor republicani au mers prea departe și ar trebui să le fie rușine pentru ce i-au făcut acestui om și familiei sale”, a reacționat directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh.


Preluat de la: Publika.md