Fostul mare rabin al Israelului a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

Fostul mare rabin al Israelului Eliyahu Bakshi-Doron a murit duminică din cauza infecţiei cu noul coronavirus, a anunţat spitalul Shaare Zedek din Ierusalim, relatează Agerpres.

În vârstă de 79 de ani, rabinul Bakshi-Doron a fost marele rabin sefard al Israelului între 1993 şi 2003. Născut la Ierusalim în 1941, el a fost mare rabin al oraşului-port Haifa (nord) timp de 18 ani înainte de a fi ales mare rabin al Israelului.

În 2000, în cursul vizitei efectuate în Israel de Papa Ioan Paul al II-lea, el a avut o întâlnire cu acesta, fapt ce i-a atras numeroase critici din partea unor rabini ultraortodocşi. În favoarea dialogului interconfesional, a avut numeroase întâlniri cu responsabili musulmani şi creştini.

Eliyahu Bakshi-Doron a fost inculpat pentru corupţie şi abuz de încredere în 2012 şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare în 2017.

Spitalizat în urmă cu câteva zile, el suferea de mai multe boli care au antrenat o deteriorare a stării sale de sănătate după ce a fost contaminat cu noul coronavirus, a precizat spitalul într-un comunicat.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie