Forțele Spațiale americane vor trimite militari în prima misiune externă la o bază din Orientul Mijlociu

Forţele Spaţiale din Statele Unite va trimite mai mulți militari în Peninsula Arabică, la o bază aeriană din Qatar. Cei 20 de specialiști vor staţiona la baza aeriană Al-Udeid, potrivit Sky News și AFP, citează digi24.ro.

Deși decizia președintelui Donald Trump a declanșat un val de glume în mediul online și se află la baza parodiei „Space Force”, noua forţă militară destinată operaţiunilor în spaţiu va avea 16.000 de militari şi un buget pe anul 2021 de 15,4 miliarde de dolari.

„Începem să observăm alte naţiuni care se pregătesc să extindă conflictele în spaţiu. Trebuie să ne apărăm interesele naţionale”, a declarat colonelul Todd Benson, directorul detaşamentului Forţelor Spaţiale SUA din Baza Al-Udeid.

Acesta a refuzat să spună care sunt statele în cauză, dar, în Orientul Mijlociu, Statele Unite sunt preocupate de programul balistic iranian şi de eforturile Teheranului de a dezvolta capabilităţi de neutralizare a sateliţilor.

În iunie anul trecut, preşedintele Donald Trump a cerut crearea unei forţe militare dedicate operaţiunilor din spaţiu, pentru a garanta „dominaţia” SUA în cosmos şi a contracara progresele realizate de China şi Rusia.


Preluat de la: Publika.md