Forțele ruse l-au eliberat pe șeful centralei Zaporojie, răpit acum mai multe zile

Șeful centralei nucleare de la Zaporojie, ocupată de invadatorii ruși, a fost eliberat a anunțat șeful IAEA, Rafael Grossi, luni, conform Reuters. Murașov fusese răpit de invadatori pentru a fi interogat. Ucraina anunța că o patrulă rusească l-a reținut, vineri, pe Ihor Murașov în timp ce acesta călătora de la centrala nucleară spre orașul Enerhodar, acolo unde locuiesc mulți dintre angajații centralei, scrie digi.24.

Personalul ucrainean al centralei continuă să lucreze acolo în condiții despre care Agenția Internațională pentru Energie Atomică spune că nu sunt sigure. IAEA a anunțat, sâmbătă, că se află în contact cu „autoritățile relevante”, fără să menționeze Rusia, și a spus că a primit informații că Murașov este în „detenție temporară”.

„Salutăm eliberarea lui Ihor Murașov, director general al centralei nucleare de la Zaporojie din Ucraina. Avem confirmarea că domnul Murașov s-a întors în siguranță la familia sa”, a anunțat Grossi pe Twitter, luni.

Sâmbătă, IAEA spunea că reținerea lui Murașov are „un impact imediat și serios asupra procesului de luare a deciziilor și asupra asigurării siguranței și securității la centrală”.


Preluat de la: Publika.md