Focarul de COVID-19 la abatorul din Germania unde lucrează şi români se extinde. Cel puţin 657 de muncitori sunt infectaţi

Cel puţin 657 de lucrători de la abatorul din Guetersloh, unde sunt angajaţi şi muncitori români, au fost confirmaţi cu COVID-19 de la începutul săptămânii, a informat miercuri seară Grupului Toennies, căruia îi aparţine unitatea, transmite dpa, citată de Agerpres. 

Autorităţile sanitare locale au plasat imediat în carantină în jur de 7.000 de persoane, inclusiv pe toţi cei care lucrează la abator, unde producţia a fost suspendată. De asemenea, în districtul Guetersloh au fost închise şcoli şi creşe, transmite sursa citată.

Consilierul districtual Sven-Georg Adenauer spune că toţi cei afectaţi vor fi testaţi, în etape, dar că nu va fi declarată carantină generală în oraş, chiar dacă a fost depăşit pragul important de 50 de noi infectări la 100.000 de locuitori.

Abatorul va rămâne închis timp de 10-14 zile.

Şeful landului Renania de Nord-Westfalia din Germania, Armin Laschet, afirmă că românii și bulgarii s-ar afla la originea focarului de coronavirus din Germania, nu măsurile de relaxare.

Ministerul de Externe al României a anunțat miercuri că un român a murit din cauza COVID-19 în localitatea germană Magdeburg, iar alţi 37 sunt infectaţi.

 


Preluat de la: Publika.md