FOCAR de coronavirus la o vinărie din Vulcănești. Toți angajații au fost băgați în carantină

Un nou focar de Covid-19 a izbucnit printre angajații unei vinării din Vulcănești. Șase persoane bolnave au fost internate de vineri până duminică la spitalul raional din Comrat, toate cazurile au legătură cu o vinărie din Vulcănești, scrie Găgăuz.info, cu referire la șefa Direcției locale de Sănătate și Protecție Socială, Svetlana Duleva.

Primul pacient a fost internat în secția de boli infecțioase de la spitalul raional Comrat vineri, iar până duminică au fost internați încă cinci pacienți cu Covid-19, originari din Cismichioi, Etulia și Vulcănești.

„Este vorba despre angajații unei vinării locale, precum și despre persoane în vârstă ai căror copii lucrează acolo. Aparent, copiii pensionarilor aveau o formă ușoară de coronavirus sau ascundeau boala, dar transmiteau infecția către părinții lor”, a declarat Svetlana Duleva.

Toți angajații vinăriei s-au autoizolat la domiciliu. Medicii nu exclud cazuri noi de îmbolnăviti în rândul personalului sau a rudelor angajaților, scrie sursa citată.

Potrivit informațiilor oferite de MSMPS, în raionul Vulcănești au fost confirmate 10 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou.

Până astăzi, 21 aprilie 2020, în Republica Moldova au fost testate pozitiv 2548 de persoane, dintre care 478 s-au vindecat, în timp ce alți 70 de pacienți au decedat.


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie