Flashmob în PMAN. Un grup de tineri voluntari a desenat o mască uriaşă, de aproape 50 de metri

O mască uriaşă, de aproape 50 de metri, a apărut duminică în Piața Marii Adunări Naționale. Un grup de voluntari a desenat cu cretă acest accesoriu, devenit indispensabil în zilele noastre. Tinerii spun că, prin acest gest, vor să îndemne oamenii să poarte măşti de protecţie întrucât numărul de infectări crește zilnic.

”Eu consider că este un mesaj foarte fain pentru sensibilizare, pentru a aduce aminte că pandemia nu s-a terminat, mor în continuare oamenii, pentru că sunt medici, care își pierd sănătatea nu își văd apropiații.”

”Am insistat pe acest loc pentru că este un loc simbolic care unește toată țara, în plus ca spațiu este imens decât alte locații.”

Tinerii mai spun că au decis să vină cu acest mesaj în fața clădirii Guvernului pentru a aminti autorităţilor că pandemia nu a trecut şi că ar trebui să ia măsuri urgente pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Voluntarii spun că observă tot mai mulţi cetățeni în locuri aglomerate care nu poartă corect masca de protecţie sau chiar deloc, aşa că au ţinut să le reamintească oamenilor cum să şi le pună.

”În cazul dat avem desenați și ochii, pentru că masca poartă pe nas, nu sub nas sau la ceafă.”

”Cu adevărat purtatul măștii este ceea ce își salvează viața ta și a celor din jur.”

Flashmobul întitulat ”Chișinăul poartă mască” a fost organizat în cadrul săptămânii mondiale a voluntarilor.


Preluat de la: Publika.md