Fiul și sora președintelui Nicolas Maduro vor primi vaccinul rusesc

Fiul și sora liderului venezuelean Nicolás Maduro vor fi printre cei  2.000 de voluntari care vor primi un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Rusia ca parte a studiilor clinice, scrie CNN.

Nicolás Maduro a declarat la sfârșitul săptămânii trecute  că a aprobat decizia fiului său, adăugând că el însuși va fi prima persoană care va primi vaccinul – cunoscut sub numele de Sputnik V – odată ce acesta va fi gata pentru utilizare în masă, scrie libertatea.ro

Rusia a fost prima țară care a înregistrat oficial un vaccin împotriva coronavirusului la 11 august, iar președintele Vladimir Putin a declarat că propria fiică a primit o doză. Cu toate acestea, experții în sănătate s-au întrebat dacă a fost supus testelor necesare, relatează CNN.

Guvernul venezuelean, care a primit miliarde de dolari în împrumuturi de la Rusia, a declarat în august că ar fi dispus să participe la studiile clinice pentru noul vaccin.

Venezuela a înregistrat oficial peste 77.000 de infecții și aproximativ 650 de decese de la începutul pandemiei, deși cifrele reale pot fi mult mai mari.


Preluat de la: Publika.md