FILMUL CAZULUI ȘOCANT DE LA MERENI. Bărbatul care amenința cu moartea trei copii, anchetat pentru omorul socrului său

Luarea de ostatici din satul Mereni, raionul Anenii Noi s-a încheiat cu bine. În timpul operaţiunii de ieri, la care au participat poliţişti, mascaţi, lunetişti, trupe speciale, psihologi şi cadre medicale, un copil şi o femeie au suferit răni uşoare, iar şeful adjunct al INI, Igor Zglavuţa, a fost rănit și transportat la spital.

Evenimentele s-au declanşat odată cu venirea agresorului în sat. Tânărul de 24 de ani, aflat în stare de ebrietate, s-a dus în vizită la naşa lui, unde locuieşte familia acesteia, soţia lui şi copiii săi. Individul i-a cerut femeii să nu depună mărturie împotriva sa în două dosare penale în care are statut de acuzat. În caz contrar, a ameninţat că se va răzbuna pe copii. Potrivit poliţiei, bărbatul este anchetat pentru agresiune în familie și pentru omorârea din imprudență a socrului său, anul trecut. Tânărul urma să ajungă ieri pe banca acuzaţilor.

Naşa de cununie a celor doi, văzând că bărbatul avea un comportament violent şi că viaţa minorilor era în pericol, a chemat poliţia.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de poliţie, mascaţi şi lunetişti. La operaţiunea de salvare au mai participat şeful IGP, Sergiu Paiu, ministrul de Interne, Pavel Voicu, şi şeful adjunct al INI, Igor Zglavuța. Psihologii au încercat să-l convingă pe bărbatul înarmat cu un cuţit să-i elibereze pe copii.

După trei ore de negocieri, timp în care copiii au trecut prin momente de groază, trupele de intervenţie au luat cu asalt locuinţa în care se baricadase tânărul. Oamenii legii au tras mai multe rafale de focuri de armă, apoi au reuşit să-l imobilizeze pe agresor.

Tânărul a fost reţinut şi dus la audieri. Potrivit IGP, bărbatul are pregătire militară. El este tatăl biologic al unuia dintre copii, altul e fiul femeii dintr-o căsătorie anterioară, iar al treilea e copilul naşei de cununie. Micuţii vor avea nevoie de consiliere psihologică pentru a depăşi traumele provocate de stresul la care au fost supuşi.


Preluat de la: Publika.md