Filip comentează ultimele plecări din PDM: A fost un scenariu „evident” al organizațiilor teritoriale „Miami” și „Tel Aviv”

Președintele PDM, Pavel Filip, a ieșit cu o conferință de presă azi, susținută la sediul partidului, în cadrul căreia a comentat ultimele plecări. Politicianul nu s-a arătat surprins. Mai mult, el a declarat că acesta a fost un scenariu „evident” gestionat de foști colegi ai unor organizații teritoriale „Miami” și „Tel Aviv”. În ultima parte cel mai probabil s-a referit la Vlad Plahotniuc care se află în SUA și la Ilan Șor despre care se vehiculează că este la baștină.

„Dincolo de criza pandemică, criza economică și financiară, vă puteți imagina că se suprapune și o criză politică, în urma căreia țara să rămână fără Guvern. Nu cred că acești oameni se gândesc la cetățeni. Celor care își doresc înflăcărat anticipate vreau să le amintesc să au pierdut alegerile locale din Chișinău și alegerile parlamentare din Hîncești. De aceea, îi îndemn să chibzuiască bine”, astfel și-a început discursul Pavel Filip.

„A avut loc un scenariu evident. A fost un apel, după care foștii colegi deja au și zis că se alătură. Se alătură a două structuri ale Partidului ȘOR, organizațiilor teritoriale „Miami” și „Tel Aviv”. Noi considerăm că tot ce se întâmplă este un atac fără precedent împotriva PDM. Este pusă în aplicare o mașinărie mare, dar nu ne vom întoarce din drumul pe care am pornit – să readucem valorile autentice”, a adăugat liderul democraților.

Întrebat de ce nu admite că deputații au plecat din partidul pe care-l conduce, din cauza coaliției cu PSRM, Pavel Filip a răspuns următoarele: „Acești oameni au promovat cel mare tare intrarea în coaliție cu PSRM. Sunt departe de gândul că au plecat din motive ideologice. PDM nu-și dorește anticipate. Vă spun ca un om care a fost în funcția de prim-ministru. Dacă nu este stabilitate politică, nu poți obține niciun rezultat”.

Amintim că, azi, patru deputați au părăsit PDM. Este vorba despre Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. Până-n prezent, în total, 12 parlamentari democrați au plecat din această fracțiune. Cei mai mulți au aderat la grupul „Pro Moldova” condus de Andrian Candu, la gel fost deputat democrat.

https://www.realitatea.md 


Preluat de la: Timpul.md