Filip: Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile

Partidul Democrat din Moldova consideră că inițiativa socialiștilor de a scoate SIS-ul de sub controlul președintelui ales este cel puțin copilărească.

„Ca un copil, care a pierdut jocul, vrea să plece, dar să își ia și jucăriile cu sine. Legea e lege pentru toți și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interese personale. Am văzut poziția și apelul președintelui ales. PDM se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și care vor altfel de politică, corectă și transparentă. În acest context, PDM va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriilor puse la cale de unii actori politici. La 15 noiembrie oamenii au votat pentru schimbări, nu doar la președinție, ci și la guvernare. Haideți să le oferim aceste schimbări”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, liderul Partidului Democrat a cerut fracțiunii PSRM să retragă din parlament proiectul privind scoaterea SIS din subordinea Președinției. Acesta a mai menționat că formațiunea sa susține efortul Maiei Sandu de a înlătura de la putere actualul regim.

„Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile. Memoria tuturor e încă proaspătă, nu călcați pe aceeași greblă pe care au călcat și alții anterior, în încercarea de a se menține la putere cu orice preț. PDM face apel către fracțiunea PSRM să retragă acest proiect din procedură parlamentară”, a punctat Pavel Filip.

Amintim că Maia Sandu a chemat lumea în stradă după ce deputații socialiști au cerut ca Serviciul de Informații și Securitate să  treacă din subordinea Președinției în cea a Parlamentului, după ce, anterior, tot ei au făcut contrariul. Președintele ales consideră că, în acest fel, socialiștii încearcă să se mențină forțat la putere. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie