FIFA optează pentru reforme în fotbal pe perioada pandemiei de coronavirus

FIFA optează pentru reforme în fotbal pe perioada pandemiei de coronavirus! Forul internaţional de profil doreşte ca, pe termen scurt, echipele să poată efectua câte cinci schimbări pe meci, faţă de trei câte sunt permise acum, într-o partidă de 90 de minute, cu posibilitatea unei înlocuiri adiţionale în prelungiri, unde este cazul.

Federaţia Internaţională de Fotbal face această propunere pentru a preveni eventualele accidentări şi ca grupările să facă faţă unui probabil calendar aglomerat, în încercarea ligilor naţionale de a încheia sezonul pe teren în scurt timp. Propunerea forului mondial, valabilă şi pentru echipele naţionale, va trebui să fie apropbată de IFAB, singurul organism care poate modifica regulile jocului.

În cazul aprobării, forurile fotbalistice naţionale vor decide dacă vor aplica sau nu această regulă.
Pentru a nu fragmenta prea mult jocul, schimbările se vor putea face în trei întreruperi ale meciului, dar şi în pauză

Majoritatea campionatelor interne au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de COVID-19. Cel mai devreme, meciurile s-ar putea relua în mai, lună vizată de forurile fotbalistice din Germania şi Austria. Celelalte federaţii şi ligi profesioniste speră să poată relua partidele în iunie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie