Fermierii au deblocat vama Leușeni, până mâine dimineață: „Încă așteptăm dialogul cu înalta conducere a țării”

Fermierii, care protestează la Vama Leușeni, informează că în continuare așteaptă un dialog cu conducerea țării. În lipsa acestuia și în situația unei catastrofe financiare pentru mulți dintre ei, agricultorii anunță că de mâine, de la orele 9.30, Vama Leușeni-Albița din nou va fi blocată.

„Oameni nu vor pleca fără un rezultat palpabil”, spune Sergiu Stefanco. „Agricultorii au fost indignați azi de un trafic mare la punctul de trecere a hotarului, chiar dacă ieri din timp au preîntâmpinat autoritățile că vama va fi blocată. Ei consideră că mesajul lor a fost ignorat premeditat , în scopul provocării unor confruntări. Protestatarii se adresează repetat prin intermediul mass-media și direct către autoritățile abilitate să fie redirecționat trafic mâine la alte vămi și să fie coordonat același proces cu partea română. Fermierii cer scuze de la populația și agenți economici, dar în situația unei neglijențe demonstrative din partea Guvernului și Parlamentului, ei nu văd altă ieșire”, se arată în comunicatul agricultorilor.

Vama Leușeni a fost blocată de agricultori cu tractoare, care au venit venit la punctul de trecere, după ce a expirat ultimatumul pe care l-au înaintat autorităților, de a avea un dialog în formatul Guvern-Parlament-Președinție.

Fermierii nu se dau bătuți. Agricultorii au blocat și astăzi vama Leușeni începând cu ora 10:35. Astfel, circulația vehiculelor era blocată, iar oamenii legii, prezenți pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic, anunță Poliția de Frontieră.

Agricultori din sudul țării au ieșit și eu cu tractoarele la protestul de astăzi. Aceștia au blocat traseul național Cahul-Cantemir.


Preluat de la: Unimedia.info