Febra alegerilor prezidenţiale încinge spiritele şi în CMC. Ruslan Verbiţchi şi Roman Cojohari s-au certat ca la uşa cortului

Febra alegerilor prezidenţiale încinge spiritele şi în Consiliul Municipal Chişinău. Ruslan Verbiţchi de la Platforma DA şi Roman Cojohari de la PAS s-au certat ca la uşa cortului. Lucrurile au ajuns în punctul în care socialista Eugenia Ceban a intervenit pentru a calma spiritele între aleşii locali care la alegerile din 2019 au participat într-un bloc electoral şi l-au înaintat pe Andrei Năstase la funcţia de primar. Liderul Platformei DA se afla şi el în sala de şedinţe, dar nu s-a implicat în dispută.

„Totuşi eu văd cu câtă vehemenţă se opune Partidul Acţiune şi Solidaritate. – Vă rog, fără acuzaţii, haideţi să trecem constructiv. – Acum, haideţi să trecem mai departe. Referitor la parteneriatul public – privat… Vă rog frumos, alegătorii care votează cu Maia Sandu, domnul Cojohari m-a făcut prost din punct de vedere că îmi expun poziţia. Inteligenţa Partidului Acţiune şi Solidaritate”, a menționat Ruslan Verbițchi, consilier PPDA.

„Nu-i frumos, Ruslan, ce faci: Maia Sandu, Maia Sandu. Mergeţi la ordinea de zi şi şi nu cu prostiile voastre din cap astăzi”, a declarat Eugenia Ceban, consilier PSRM.

Cearta a început atunci când se discuta despre cum ar putea fi date în chirie sălile de sport din şcoli federaţiilor naţionale.

„Punctul 57 sună aşa: antrenarea copiilor va fi făcută cu titlul gratuit. Eu aş veni cu aşa un amendament: antrenarea copiilor şi a membrilor federaţiilor de către antrenorii federaţiilor va fi efectuată cu titlul gratuit. Nu este vorba de maturi”, a subliniat Ruslan Verbițchi, consilier PPDA.

„Ştiţi cum sună amendamentul acesta? Oameni şi femei”, a spus Roman Cojohari, consilier PAS.

Consilierul PAS a insistat pe faptul că trebuie de specificat vârsta celor care vor participa la antrenamente, întrucât sunt şi mulţi maturi. Ruslan Verbiţchi a mai venit cu un amendament. El a propus ca şi terenurile de sport şi stadioanele să fie date în arendă. Roman Cojohari i-a spus, însă, că acest lucru nu este posibil, întrucât regulamentul impune norme doar pentru arendarea spaţiilor locative.

Până la urmă, consilierii au votat ca toţii copiii din federaţiile de sport să facă antrenamente gratuit în sălile şi pe stadioanele şcolilor. Condiţia este ca utilităţile şi cheltuielile de întreţinere a spaţiilor să fie achitate de federaţii.


Preluat de la: Publika.md