FBI a prins o grupare teroristă care pusese la cale răpirea guvernatoarei din Michigan

Șase bărbați au fost acuzați, joi, că ar fi complotat să o răpească pe guvernatoarea statului american Michigan, democrata Gretchen Whitmer, conform unei plângeri făcută la o instanță federală, relatează CNN, citează digi24.ro.

FBI a aflat de acest complot după ce detalii despre el au apărut în The Detroit News, la începutul anului, după ce mai mulți indivizi au discutat pe rețelele sociale despre posibilitatea unei „răsturnări violente” a unui anumit guvern și forțelor de ordine.

Comunicând prin intermediul rețelelor sociale, Croft și Fox (doi dintre acuzați – n. red.) s-au pus de acord să formeze un grup care să acționeze cu violență împotriva mai multor guverne statale despre care ei considerau că încalcă Constituția Statelor Unite, printre acestea fiind și guvernul statului Michigan și Gretchen Whitmer”, se arată în plângere.

Documente ale instanței arată că Biroul de Investigații Federal a plasat un agent sub acoperire printre acuzați și că acesta a fost martor la planurile acestora. Aceștia ar fi discutat constant despre „uciderea tiranilor” și „răpirea guvernatoarei în funcție”.

În înregistrările audio ale FBI, liderul grupului spunea că are nevoie de 200 de oameni pentru „a lua cu asalt clădirea guvernamentală din Lansing” și pentru a o lua ostatică pe guvernatoarea Whitmer. Planul ar fi urmat să fie pus în aplicare cu puțin înainte de alegerile prezidențiale din 2020. Grupul ar fi avut în vedere inclusiv feluri de a se confrunta cu forțele de ordine, folosirea de cocktail-uri Molotov pentru a distruge vehiculele de poliție și antrenamente pentru tras cu arma.


Preluat de la: Publika.md