FĂRĂ PERICOL DE INUNDAȚII. În cinci localităţi din raioanele Cantemir, Hâncești și Ștefan Vodă, salvatorii au instalat diguri de protecţie

În cinci localităţi din raioanele Cantemir, Hâncești și Ștefan Vodă, salvatorii au instalat diguri de protecţie, după ce nivelul râului Prut a crescut şi mai mult peste noapte. S-a intervenit şi în câteva localităţi de pe malul Nistrului unde au fost ridicate diguri din saci cu nisip. Salvatorii au fost ajutaţi şi de localnici.

Un dig de peste 100 metri a fost ridicat între localitățile Ghioltosu și Țiganca din raionul Cantemir. Lucrări de fortificare a barajelor au avut loc și în satul Dancu din Hâncești, unde salvatorii alături de localnicii au folosit 150 saci de argilă nisipoasă. Activități similare au vut loc și în localitățile din lunca Nistrului.

În satele Răscăieți și Cioburciu din Ştefan Vodă, salvatorii şi localnicii au consolidat mai multe porțiuni de baraj. Acțiuni similare au loc și în localitatea Crocmaz, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit IGSU, lucrările au început ieri, iar pentru întărirea barajului au fost folosiți peste 400 de saci de nisip.

Între timp, în localitatea Vadul lui Vodă din municipiul Chişinău, nivelul Nistrului a scăzut semnificativ. Salvatorii au demontat barajul metalic de peste un kilometru care timp de trei zile a protejat de inundații sectorul de agrement din zonă.

Potrivit prognozei hidrologice, în următoarele ore, în mai multe zone din aproprierea Prutului nivelul apei va scădea. E vorba de zonele inundate din aproprierea satului Criva, orașul Costești și satul Brănești, raioanele Briceni şi Orhei.

Şi Nistrul se retrage din unele sectoare: în apropierea satului Naslavcea, raionul Ocniţa și în apropierea orașului Bender.


Preluat de la: Publika.md