FĂRĂ DECLARAŢII DUPĂ REZULTATE: Ustaîi, Ivanov şi Deliu nu au oferit niciun comentariu

Trei dintre foştii candidaţi la fotoliul de preşedinte păstrează suspansul după primul tur şi evită să spună pe cine vor susține în turul doi de scrutin. Este vorba despre Violeta Ivanov, Renato Usatîi şi Tudor Deliu. Aceștia nu au ieşit azi în fața presei, așa cum au făcut ceilalți candidați la scrutinul de duminică.

Contactat telefonic, liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, ne-a spus că, pentru el, a doua zi după scrutin este ziua tăcerii.

El ne-a mai spus că va reveni ulterior cu un anunţ privind organizarea unui briefing de presă. Iar purtătorul de cuvânt al Partidului Politic „Şor”, Alina Şargu, ne-a spus că Violeta Ivanov a avut ultimul mesaj pentru presă aseară, după închiderea secţiilor de vot.

Şargu susţine că Ivanov nu a decis încă pe cine va susţine în turul doi. Am încercat să luăm o reacţie şi de la candidatul Partidului Liberal Democrat. Tudor Deliu nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la mesajul pe care i l-am trimis. Potrivit rezultatelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală, Renato Usatîi a obţinut peste 16 la sută din sufragii.

Pentru Violeta Ivanov şi-au dat votul aproape şapte la sută dintre alegători, iar pentru Tudor Deliu – 1,37 procente.


Preluat de la: Publika.md