Expoziţia de fotografii dedicată medicilor care luptă cu pandemia, din nou vandalizată

Expoziţia de fotografii dedicată medicilor care luptă cu pandemia a fost, din nou, vandalizată. De această dată, s-a întâmplat cu panoul instalat chiar în faţa Catedralei Mitropolitane din Capitală.

„- N-au educaţie, n-au şapte ani de acasă. Medicii trebuie ţinuţi în braţe, dar nu să facă aşa ceva. – Ar trebui pedepsite aceste persoane? – Dacă le găsim, trebuie un pic, cu urzica”.

Cu câteva zile în urmă, fotografiile doctorilor de la Institutul de Medicină Urgentă care luptă în prima linie cu noul virus au fost distruse. Cel mai probabil, răufăcătorii au folosit un obiect dur sau ascuţit. Oamenii care au trecut pe lângă expoziţia „Prinşi în ungher” spun că gestul vandalilor nu are nicio scuză.

„Vandalismul, în general, este un lucru rău şi nu pot să-l accept deloc. Mai ales, că acum e vorba de un omagiu adus doctorilor care luptă pentru vieţile noastre”.

„Îmi pare foarte rău că în societatea noastră încă sunt oameni iresponsabili, să spunem aşa. Dacă ar fi pedepsit cel care a făcut, poate nu s-ar mai repeta”.

„Foarte urât, teribil. Oamenii ne salvează pe noi, dar noi ne comportăm aşa de urât. Asta este foarte rău”.

Fotograful francez, Pierre Crom, venit în Moldova într-o deplasare de serviciu, a lăudat creaţia colegului său, Alex Iordache, şi s-a arătat dezamăgit că cineva a îndrăznit să o distrugă.

„Este o expresie a unui artist, a unui fotograf, a unei valori foarte mari, mai ales pentru Moldova. Este foarte supărător, pentru că oamenii fac astfel de lucruri. În principiu, fotografiile care nu sunt distruse sunt nişte portrete foarte frumoase, nişte lucrări bune”, a spus fotograful din Franța, Pierre Crom.

Am încercat să luăm o reacţie şi de la autorul iniţiativei, Aex Iordache, însă acesta a refuzat să ofere un comentariu. O altă expoziţie de-a lui a fost vandalizată la sfârşitul lunii octombrie. Incidentul s-a întâmplat în Parcul Valea Trandafirilor, însă făptaşii nu au fost nici până acum identificaţi. Fotografiile incluse în expoziţia „Prinşi în ungher” pot fi admirate în cinci locaţii din Capitală. Standurile au fost amenajate cu suportul OMS.


Preluat de la: Publika.md