Exportul energiei electrice din Republica Moldova este interzis începând cu 15 octombrie

Exportul energiei electrice din Republica Moldova este interzis începând cu 15 octombrie, anunță ANRE. Interdicția este valabilă pe perioada stării de alertă pe piața energiei electrice.

„Producătorii locali de energie electrică produsă din surse regenerabile care nu beneficiază de schemă de sprijin, urmare a interdicției de export a energiei electrice se vor adresa Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A. „FEE Nord” pentru a încheia contracte de achiziție a energiei electrice.  Aceste contracte vor fi negociate și semnate în termen de 2 zile lucrătoare”, se arată în comunicatul ANRE.

Prețul de achiziție a acestor contracte nu va depăși cel mai mic preț al energiei electrice indicat în contractul pe care îl au Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A. „FEE Nord” cu S.A. „Energocom”, în contextul obligației de serviciu public de achiziționare a energiei electrice.

Totodată, Î.S. „Moldelectrica” a fost obligată să nu valideze notificările fizice ale participanților la piața energiei electrice din Republica Moldova privind exportul declarat al energiei electrice, luând în considerare starea de alertă pe piața energiei electrice.


Preluat de la: Publika.md