Explozie de cazuri de Covid-19 în Rusia

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut miercuri în Rusia cu peste 3.300, un alt record zilnic pe plan naţional, ajungând la un total de 24.500 de cazuri, după două săptămâni de creştere exponenţială, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Astfel, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu aproximativ 800%, faţă de cel de la începutul lunii. Autorităţile federale au raportat că la 1 aprilie erau înregistrate aproximativ 2.700 de cazuri.

Circa 130.000 de persoane în Rusia se aflau sub observaţie medicală miercuri, fiind suspectaţi că ar fi putut contracta virusul, a indicat Serviciul federal de supraveghere în una din statisticile sale zilnice.

Oficialii ruşi s-au grăbit să impună măsuri de carantină şi izolare în ultimele două săptămâni pe întreg teritoriul ţării, urmând exemplul capitalei ruse Moscova, care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat săptămâna aceasta că situaţia legată de epidemia de coronavirus „nu se ameliorează” în ţară.

Putin a cerut responsabililor ruşi să se pregătească de cel mai sumbru scenariu, menţionând că armata s-ar putea implica în viitoarele măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

Într-o primă etapă, Rusia a răspuns prompt la răspândirea noului coronavirus în China vecină, cu care a închis frontiera în luna ianuarie.

Autorităţile ruse au adoptat măsuri extinse de carantină pentru persoanele sosite din alte ţări în acea perioadă, dar Rusia a rămas în urma altor ţări europene în privinţa impunerii de măsuri la scară naţională.

În prezent, cea mai mare parte a ţării se află sub incidenţa măsurilor de izolare, măsură impusă pentru prima oară la Moscova cu peste două săptămâni în urmă, când oamenilor li s-a spus să stea în case, cu excepţia urgenţelor, pentru a preveni propagarea virusului.

Autoizolarea este singura opţiune, a spus Putin – care lucrează de la distanţă – într-o declaraţie televizată de săptămâna trecută.

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie