Explicația „tehnocrată” de ce sistemul medical nu are echipamente: „200 de state caută aceleași produse”

Medicii și personalul medical au echipamente de o calitate mai proastă deoarece la nivel mondial este o concurență de cumpărare acerbă a acelorași seturi și echipamente, pe fonul pandemiei de Covid-19. Cel puțin asta a spus consilierul tehnocratului de Pârjolteni, Vitalie Dragancea.

„Eu nu cred că ieșirea tânărului a fost un lucru rău. Mai curând eu cred că a fost un lucru bun. Chiar nu cred că cineva l-a aminințat cu concedierea. Atunci când tânărul a vorbit despre măști. Noi din start am vorbit că tot ce a fost posibil de cumpărat la etapele inițiale a fost procurat, chiar și s-a produs. Noi nu am spus că medicii noștri au cele mai bune echipamente și cele mai bune măști. Dar că au minimul necesar, ca respectând procedurile și protocoalele medicale și să se protejeze.

A FOST AMENINȚAT! „Mama a fost telefonată să mă convingă să șterg video-ul, altfel risc DOSAR PENAL”

Sunt cele mai bune măști medicale? Sigur nu. Din câte cunosc au primit un lot mai mare de măști performante care oferă siguranță. Noi suntem în situația în care 200 de țări din lume caută același set de produse. Imaginați-vă că Republica Moldova nu este cea mai mare țară cu potențial financiar. Să gestionezi o situație de pandemie”, a conchis acesta, notează unimedia.info

Un nou VAL de REACȚII din partea personalului medical: „Urăsc ciuma de la putere, o detest”

NOI DOVEZI publicate de medici care arată că nu au echipamente NORMALE / „Suntem pregătiți sa reacționam la alt nivel”
 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie