Experți: "Purtarea măștilor de protecţie de către animale le poate cauza moartea"

Proprietarii de animale de companie obișnuiesc să folosescă masca pentru animalele lor, crezând că le-ar putea proteja de coronavirus, ceea ce îi determină pe experți în animale să emită un avertisment dur. Proprietarii de animale de companie sunt îndemnați să nu pună măști pe fața pisicilor și câinilor pentru a-i proteja de coronavirus, întrucât i-ar putea ucide, scrie gandul.ro.

Experții în animale au emis un răspuns la o tendință tulburătoare aplicată de proprietarii îngrijorați care folosesc măști crezând că astfel vor opri animalele de companie să contracteze virusul ucigaș.

Cu toate acestea, în conformitate cu dr. Melissa Meehan, un veterinar cu sediul în Melbourne, Australia, poate provoca stres și anxietate pentru pisici și câini și în cel mai rău scenariu ar putea muri, potrivit Mirror.co.uk.

Ea a declarat pentru Yahoo News: „În calitate de medic veterinar, tratez în mod constant câinii și pisicile care suferă de stres și anxietate, care au un impact asupra sănătății și bunăstării lor mintale și, de asemenea, provoacă probleme de comportament.”

„Purtare unei măști de un câine sau o pisică poate cauza un absolut stres.”

Dr Meehan a adăugat că o mască va afecta, de asemenea, respirația unui animal, care „le poate crește nivelul de stres și ar putea fi chiar fatală, în special pentru rasele bracecefalice care au deja dificultăți de respirație”.

Printre cei care au promovat utilizarea măștii de către animale, premierul Australiei. Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, s-a numărat printre cei care au postat imagini cu animalele de companie care poartă o mască de față.

Autoarea Lara Shannon a declarat că a fost „dezamăgită” de acțiunile sale.


Preluat de la: Publika.md