EXPERIMENT. Un medic a alergat cu masca pe față 35 de kilometri ca să vadă dacă mai poate respira

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă pentru a-ţi demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen, aşa cum au speculat unii.

Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor.

Pentru a dezminti mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a te încuraja să o porţi atunci când părăseşti locuinţa, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă. Uite ce spune: „M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)“.

Iată concluzia lui Tom: „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, îţi recomandă medicul, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md