Evadare din închisoare inspirată din filme. Deținuții au ieșit din celulă printr-o gaură de 30 pe 30 cm făcută în peretele gros de 70 cm

Un român de 19 ani a reușit să evadeze dintr-o închisoare austriacă în urma unei operațiuni care pare inspirată din filme.

Românul, dar și colegii lui de celulă, doi ceceni de 21 și 26 de ani, au evadat printr-o gaură de 30 pe 30 centimetri, făcută în peretele gros de 70 de centimetri din celula lor din închisoarea Graz-Karlau. Au coborât apoi zidul înalt de 12 metri folosind cearșafuri legate. Însă cei trei deținuți, condamnați la pedepse cuprinse între 1 și 3 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului, cel mai probabil furt, s-au bucurat de libertate doar câteva minute, fiind reținuți de gardieni după ce au trecut de zidul exterior al închisorii, potrivit presei austriece, citează digi24.ro.

Evadarea lor a alarmat tot sistemul penitenciar din țară, fiind derulate controale ample în absolut toate închisorile, pentru a fi verificate măsurile de securitate.

Ultima evadare din acest penitenciar ar fi avut loc la începutul anilor ’90.


Preluat de la: Publika.md