Energia electrică s-ar putea ieftini cu până la 7,5%

Energia electrică s-ar putea ieftini cu 7,5%, după ce întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice au solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor.

Potrivit solicitărilor expediate către ANRE, cea mai mare diminuare a tarifelor ar putea fi înregistrată la energia furnizată de către compania privată Premier Energy. Astfel, datorită reducerii tarifelor de distribuţie cu peste 20 la sută, energia electrică s-ar putea ieftini cu 7,5% în cazul consumatorilor racordaţi la  reţelele de tensiune joasă (0,4 kV). Pentru aceştia, tariful ar putea constitui 1,53 lei/kWh faţă de cel existent de 1,68 lei/kWh.

Totodată, în cazul consumatorilor ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele de tensiune medie (6; 10 kV) preţul ar urma să scadă cu aproape şase bani – de la 1,32 lei/kWh până la 1,26 lei/kWh, sau cu 4,4%.

În acelaşti timp, preţul energiei electrice de la întreprindere Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord) SA s-ar putea reduce cu 3 la sută. Astfel, în proiectul de tarif, aprobat de ANRE, tariful s-ar putea reduce cu 5,7 bani/kWh –  de la 2,14 lei/kWh până la 2,08 lei/kWh.

 


Preluat de la: Publika.md