EMOŢIONANT! Un pui de cerb a fost filmat în timp ce-și chema mama (VIDEO)

Un pui de cerb a fost filmat de specialiștii Romsilva în timp ce-și striga mama în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, România. Reprezentanții parcului s-au retras imediat pentru a permite ciutei să-și recupereze puiul, scrie digi24.ro.

„Bambi își cheamă mama într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului”, au scris pe Facebook reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor. „Puiul de cerb a fost filmat de specialiștii Romsilva, aflați într-o acțiune de monitorizare a faunei și a florei din parc. Colegii noștri s-au retras imediat, pentru a permite ciutei să-și recupereze puiul, nu înainte să surprindă acest video înduioșător timp de câteva secunde. Ciutele au, de regulă, câte unul sau doi pui, foarte rar trei, iar aceștia își pot urma mama la scurt timp după naștere. Puii de cerb sunt protejați de lipsa mirosului, prădătorii neputându-i mirosi. Ciuta își ține puiul ascuns în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vine să îl hrănească”.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.


Preluat de la: Publika.md