Elicopterul Black Hawk va survola Capitala, la noapte și mâine. DETALII și PRECIZĂRI

În această noapte și în cursul zilei de mâine vor fi organizate antrenamente cu elicopterul Black Hawk, în Chișinău și în împrejurimile orașului. Potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene, exercițiile vor fi efectuate de mascații de la Fulger și polițiști din Polonia. Scopul acțiunilor este perfecționarea noilor tactici și procedee de acțiune ale polițiștilor pe domeniul de securitate, preluate de la omologii polonezi.

În antrenament vor fi dezvoltate abilitățile cu privire la lucrul cu aparatura de vedere pe timp de noapte – Night vision – o tehnologie de ultimă oră prin care luptătorii își îmbunătățesc vederea pe timp de noapte, cu ajutorul unor binocluri speciale atașate căștilor de intervenție. Prin această modalitate crește capabilitatea de supraveghere a zonelor de interes și sporește capacitatea de intervenție.

Totodată, mâine, elicopterul Black Hawk va fi angrenat în antrenamente tactice și va survola capitala și împrejurimile acesteia.

Exercițiile de securitate au loc pe parcursul acestei săptămâni și se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene.

GMSS informează că pe parcursul lunii mai vor fi organizate mai multe simulări și antrenamente tactice în vederea asigurării desfășurări la un nivel înalt al Summitului CPE, în Republica Moldova.


Preluat de la: Publika.md