Elevii, obligați să poarte mască în timpul lecțiilor. Vezi noile decizii ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Capitală

Elevii din toate instituțiile educaționale din Capitală, începând cu clasa a 5-a, vor fi obligați să poarte mască de protecție inclusiv în timpul orelor. Despre asta a anunțat primarul de Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Totodată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a fost luată decizia de a redeschide în grădinițe grupele pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic.

”Vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic, asta în contextul în care medicii au explicat că riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii. Comisia a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu inclusiv la lecții.”, a menționat Ion Ceban.

Deasemenea, în cadrul ședinței de astăzi, s-a discutat problema riscului de infectare cu noul coronavirus în transportul public.

”Cu privire la sistarea sau nu a transportului public, la fel, potrivit analizelor, dacă s-ar interveni la programul actual, riscul ar fi mai mare de îmbolnăvire, asta deoarece fluxul de persoane în transport ar fi mai mare în intervalul orelor permisive pentru circulație. Sperăm că în această lună să putem mări capacitatea numărului transportului public.”, a adăugat Ion Ceban.

Primarul a mai menționat că ”Numărul de persoane care se adună la un eveniment în spațiile închise nu trebuie să depășească de 50. Cu privire la spațiile deschise, cei prezenți trebuie să păstreze distanța și toate măsurile recomandate, măști dezinfectarea mâinilor.”

Ce ține de activitatea localurilor, piețelor, dar și a magazinelor din Capitală, Ion Ceban, a scris:

”În localuri, magazine, piețe, rămân aceleași măsuri, termometria și purtarea măștilor. În acest sens vor fi controale inopinate de către grupele intersectoriale.”

PUBLIKA.MD amintește că de la începutul pandemiei, 60833 de moldoveni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 43489 au fost vindecați, iar 1442 de persoane au pierdut lupta cu COVID-19.

 


Preluat de la: Publika.md