Elena Bacalu pleacă din „Pro Moldova” şi aderă la platforma „Pentru Moldova” formată din deputații lui ȘOR

 

Deputata „Pro Moldova”, Elena Bacalu a părăsit grupul parlamentar şi a aderat la platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Despre aceasta se anunţă într-o postare pe pagina de Facebook a grupului „Pentru Moldova”.

„Apelul grupului nostru parlamentar a fost susţinut de încă o colegă din Parlament – dna Elena Bacalu, care a ales să contribuie la depăşirea blocajului din Legislativ de pe platforma "Pentru Moldova". Felicitări, doamna deputat pentru decizia responsabilă şi curajoasă! Avem mult de lucru, ca să ne onorăm promisiunile date oamenilor, iar împreună suntem mai puternici!”, se menţionează pe pagina de Facebook.

Ţinem să precizăm că cei cinci deputaţi care au plecat de la „Pro Moldova” au format, recent, împreună cu deputaţii Partidului „Şor” platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

CINE ESTE ELENA BACALU 

Și-a început cariera profesională ca educatoare la o grădiniță din Cahul, iar ulterior a lucrat la Direcția Generală Învăţămînt, Tineret și Sport ca metodistă, inspector, șefă de secție sau directoare adjunctă. În 2011 a fost numită vicepreşedintă a raionului Cahul, fiind responsabilă de domeniul social.

În 2015, a devenit, pentru prima dată, deputată ȋn Parlamentul Republicii Moldova, pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM). În același an a devenit membră a formațiunii și a preluat funcția de președintă a Organizației teritoriale Cahul a PDM.

Și-a păstrat fotoliul de ales al poporului și după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Bacalu a fost candidata democraților în Circumscripția nr. 42 – Cantemir (care a inclus și 26 de localități din Cahul), devansându-l la limită pe reprezentantul socialiștilor, Vladimir Țurcan: 8.335 de voturi față de 8.270.

Soțul Elenei Bacalu, Vasile Bacalu, a fost numit șef al Postului vamal Cahul în 2017, în plină guvernare democrată. Peste doi ani, mai exact pe 31 iulie 2019 – la o lună de când PDM a cedat guvernarea coaliției formată din Blocul electoral ACUM și Partidul Socialiștilor, Vasile Bacalu a fost reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări, însă a fost eliberat din izolator după trei zile de arest.

Elena Bacalu a absolvit Institutul Pedagogic „Alecu Russo” din Bălţi în anul 1989, cu titlul de lector în pedagogie şi psihologie, iar în 1997 – Academia de Administraţie Publică, cu titlul de magistru în administraţia publică.


Preluat de la: Timpul.md