Ecoul războiului din Ucraina, prin ochii poliţiştilor. Care au fost provocările de securitate din 2022 (VIDEO)

A fost un an cu război la graniţă. Ecoul luptelor s-a auzit şi pe teritoriul ţării noastre, iar în toate circumstanţele, Poliţia a fost prima la datorie. 

Valul refugiaţilor, blocajul transportului de mărfuri, blackout, bucăţi de rachete prăbușite pe teritoriul ţării noastre, proteste, măsuri de ordine publică și securitate socială. La toate reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au răspuns promp. Provocările cu care s-au confruntat şi care au avut un impact asupra societăţii au fost unite într-un reportaj amplu. 

„Într-o lume în care cu greu mai distingi adevărul de fals, unde realitatea poată fi distorsionată de știri false, unde războiul invizibil dezvoltă fronturi de luptă la care cu greu te aștepți, unde întâlnești propagandă la tot pasul, în această realitate volatilă, MAI a decis să se prezinte singur și să arate ce a întreprins pentru cetățenii Republicii Moldova, din primul moment de război”, a declarat ministrul afacerilor interne, Ana Revenco.

Filmul este construit din imagini reale din timpul multiplelor crize prin care a trecut țara noastră: valul de refugiați, criza energetică, 

Filmul reportaj a fost realizat cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer din Republica Moldova.


Preluat de la: Publika.md